Cercetare UnifiController

butonel: Mihai Stancu | ianuarie 29th, 2015

0

„Experiențe” cu QNAP și Ubiquiti Unifi .qpkg

Pentru inceput va explic pe scurt de unde am plecat si unde am ajuns:

Am vrut sa implementez o solutie Wi-Fi Enterprise de la Ubiquiti UAP-LR, intr-o institutie.

Dupa configurarea lor folosind Controllerul Software pus la dispozitie de Ubiquiti , am decis sa gasesc o solutie ca pe viitor sa nu mai depind de laptopul pe care am instalat Controllerul si nici de necesitatea de a fi in locatia clientului.

Butonand internetul gasesc o idee buna:

ubiquiti-unifi

„Controllerul Software  Unifi instalat pe un server Linux”

Fac recensamantul de echipamente in locatie…nici un server Linux dar gasesc un NAS de la QNAP.

Apare o a doua idee imediat: „Oare se poate instala Unifi Controller pe QNAP?”

Unifi Controller Qnap package

Butonez, butonez, iar butonez, cateva posturi pe ici pe colo…si citesc pe diagonala ( VA RECOMAND SA NU CITITI NICIODATA PE DIAGONALA :) ) si gasesc un pachet pentru QNAP, o versiune de Unifi Wifi Controller si incerc sa o instalez. Prima eroare a fost simpla, o dependinta de alte pachete si anume MongoDB si Java 6.

Butoneala

Am trecut la treaba si am cautat pe site-ul de la Qnap si in AppCenter-ul de pe Qnap-ul meu Java si MongoDB, care in cele din urma l-am gasit pe site-ul http://www.qnap.com/i/in/app_center/ , dar nu am fost atent la faptul ca scria x86, l-am descarcat, l-am instalat si l-am pornit fara vre-un mesaj de eroare…aparent totul OK; Am gasit butonand pe alte site-uri si Java 6, l-am instalat si pe acesta, a pornit fara probleme, am reusit apoi sa instalez si Unifi 2 ( initial ), l-am pornit…dar nu functiona.

Procesoare ARM

ARM-Processor

M-am conectat pe ssh am observat prin log-uri ( care apropo, le  gasesti pe te miri unde ), ca MongoDB „not a valid application”…mai butonez…realizez ca acel nesemnificativ x86 avea in cele din urma sa-mi ruineze toata cercetarea; Procesorul de pe QNAP-ul meu TS-212P era ARMv5, MongoDB pentru ARM nu exista official; Dupa mai multa butoneala, gasesti niste baieti destepti care au resit sa compileze un MongoDB pentru procesoare ARM, http://synology.acmenet.ru/ , dar l-am integrat in pachetul pentru NAS-urile Synology, ceea ce nu ma ajuta, dar mi-a creat o speranta cum ca si eu ar trebui sa pot face acelasi lucru pentru QNAP.

Compilarea pachetelor pe Qnap

qnap-apps

Ma apuc de cercetat cum sa compilez pachete pe QNAP:

Am butonat un mic Tutorial despre uneltele necesare compilarii pe Qnap http://www.butonel.ro/tutorial-qnap-nas.html

Incept compilarea si apar primele probleme…butonez pe internet nu gasesc prea mare lucru, caut in fisierele unde au rezultat erorile, modific una / alta, rulez din nou compilarea…

Asteptarea…

Dupa ora…inca compileaza

Dupa doua ore…inca compileaza

Dupa 36 ore inca compileaza!

Gata mi-a ajuns! Suficient GATA! nu mai vreau idei! La revedere cu ARM-urile voastre! La revedere cu QPKG-urile voastre si cu ideile mele bune/stupide!

 

Tags: , , , , , ,Back to Top ↑